foto: Sven Dillen

foto: Sven Dillen

Robbert Ramaekers en Rogier Rensen, die elkaar ontmoetten tijdens de voortgezette opleiding meubelontwerp aan de Thomas Morehogeschool in Mechelen, richtten in 2010 het label MaaK op.

Dankzij 5 jaar samenwerken en elk een serieuze bagage uit eerdere en andere werkervaringen combineren Robbert en Rogier in MaaK de frisheid van een jong label met technische knowhow, kennis van productieprocessen en kwaliteit. In die 5 jaar is MaaK zo ook kunnen groeien, in kennis over het designproces en in kwaliteit van de ontwerpen, materialen en productietechnieken.

Tegelijkertijd heeft MaaK een eigen ‘smoel’ ontwikkeld. 
De ontwerpen van MaaK zijn puur en zuinig, zowel qua ontwerp als qua materiaalkeuze. Ze zijn verfijnd, zonder al te afgelikt te worden. Ze bundelen oud en nieuw in techniek, materiaal en ontwerp, zonder stoffig te worden. Kwaliteit, respect voor materiaal en techniek, oog voor detail en afwerking staan daarbij centraal.

Het enthousiasme en experimenteerdrang van de ontwerpers ten slotte geven de ontwerpen die typische veeg rock-’n-roll.

Daar waar jonge ontwerpers vaak nog hun ontwerp van op het papier rechtstreeks vertalen naar het product, met als resultaat een product dat vaak te duur en te weinig gebruiksvriendelijk is, wisten Robbert en Rogier hun ontwerp en de productie ervan aan te passen aan de noden van de consument en te realiseren voor een redelijke prijs.

Dit zonder al te veel compromissen: MaaK gaat er prat op zijn productie in Europa, en zelfs voor een groot deel in België, te houden. Dit kan door product en productie zo goed mogelijk om elkaar af te stemmen en elk product zoveel mogelijk bij één producent te laten realiseren, van ruw materiaal tot afwerking.